FESTÉSZETET KEDVELŐK KÖRE – a művészeti szépség Klubja

December 8. csütörtök

 Tárlatlátogatás az „INTONÁCIÓ 2011” című Kortárs

 Festészeti Kiállításon a szegedi Reök Palotában.

6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 56.

 A Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége valamint a REÖK együttműködésével megvalósuló INTONÁCIÓ 2011 kiállítás jel- és hangadás arról a sokszínű alkotó munkáról, amelyet a szövetség művészei végeznek.

 A nívós anyag, mely hazánk kortárs képzőművészetének keresztmetszetét adja, olyan nagynevű országos alkotók mellett, mint Dréher János, Bráda Tibor, Krajcsovics Éva, Fajó János, Tenk László, Tilles Béla vagy éppen Galambos Tamás, számos szegedi művész, így például Aranyi Sándor, Sejben Lajos, Pataki Ferenc munkáját is felsorakoztatja.

                               

                                 REÖK palota                                                                               Tenk László: Liget                                                 Tilles Béla: Galaxisok születése

 

Stilárisan is sokszínű tárlatot ígérnek a képek, hiszen a figuratív és nonfiguratív alkotások ugyanúgy megjelennek, mint a lírai absztrakt vagy a fotó- és hiperrealista művek. A néző részéről empátia és ízlés kérdése, hogy mely törekvést érzi közel magához, mely művekkel képes párbeszédet folytatni.

A nyitottság, előítéletek nélküli közeledés alapfeltétele a kortárs festészet megértésének, elfogadásának.

○○○

Emellett a kiállítóházban látható még a deKOR2 kiállítás, ahol például Henn László, Károlyi Zsigmond, Tolvaly Ernő, Eperjesi Ágnes, Csíkszentmihályi Róbert, Hencze Tamás vagy éppen Csörgő Attila alkotásait láthatjuk.

Utazás vonattal, találkozunk 7 óra 40-kor a Nyugati pályaudvaron a Körút felől a vágányok végénél. (A vonat 07:53-kor indul.)

Szegedről visszafelé a 16:53-kor induló vonattal jövünk.